VERHALEN EN ANECDOTES

Spijkenisse 04-04-2011 Michel Burgwal

Precies op de dag af 2 maanden na zijn overlijden is mijn vader begonnen aan zijn laatste vaart. Zoals hij wenste wordt zijn as op zee uitgestrooid door de Marine. Met mijn vaders logboeken ,schrijfwijze en schrijfstijl in mijn achterhoofd maak ik onderstaand verslag van deze verdrietige, grappige, ontroerende, frustrerende maar toch ook mooie dag.

Vanochtend om 08.20 uur kwam Ronald, Michel ophalen. Na het nuttigen van één cracotje vertrokken ze om 08.35 uur naar het crematorium.

Aldaar aangekomen om 08.47 uur werden zij ontvangen en hebben zij nog wat verteld over hun vader ,deze website en de aanstaande asverstrooiing. De as werd daarna in ontvangst genomen en na het nuttigen van een bakje koffie vertrokken zij om 09.05 uur richting Julianadorp alwaar ze gepland om 11.00 uur Marian zouden ophalen.

Een ruime tijdsmarge voor eventuele files en dergelijke was ingecalculeerd. Frustrerend echter wel dat ze uiteindelijk bij de Hartelbrug,Spijkenissebrug en A20-brug een uur van deze marge al verloren. Om 12.25 uur kwamen ze dan toch aan bij Julianadorp aan Zee alwaar ze van Zus Marian een overheerlijke traktatie kregen aangeboden in de vorm van een broodje salami en een krentenbol. Deze laatste werd door één van beide broers vriendelijk afgeslagen.

Om 12.55 kwamen de drie telgen van Gerard aan bij de hoofdingang van het Marinecomplex in Den Helder. Nadat zij zich hadden gemeld vertrokken zij tesamen met de aalmoezenier naar de mijnenveger "M858 ms.middelburg" (zie foto). Aldaar werden alle drie om 13.07 uur ontvangen door de 2 hoogste officieren van het schip. In de mess-ruimte werd een bakje koffie of thee aangeboden en de procedure verteld (Daarover later, na de daadwerkelijke uitstrooing, meer).

Na wat uitwisseling van verhalen en met achterlaten van de linten welke Gerard een behouden vaart toewensen ,vertrokken de drie om 14.23 uur met een goed gevoel mede door de zeer correcte afhandeling door de marine.

Zoals nu is gepland begint Gerard Burgwal volgende week rond 11 april aan zijn laatste vaart.

 

 

Nog één maal militair, Nog één maal op de zee

Daarna eeuwig van de zee

Zoals hij wenste ..........Dag Pa.........

 


 

 

Naar homepage   Naar Verhalen