VERHALEN EN ANECDOTES

 

  • Spijkenisse 11-02-2011
  • Ik heb net afscheid genomen van mijn vader. En het deed mij de afgelopen dagen goed om te zien en te horen hoeveel hij betekend heeft voor veel familie, vrienden, buren, oud-collega's en andere kennissen. Ik zal hem verschrikkelijk missen. Al is het alleen al voor de geintjes die hij altijd maakte en het bakkie koffie met sprits.
  • Hij was zo zuinig voor zichzelf maar zo gul voor anderen.
  • Uit één koffiepad haalde hij altijd een grote mok koffie "want dan neem je gewoon darkroast, en dat scheelt weer".
  • Hij had in de tuin zijn eigen bewateringssysteem. Het opgevangen regenwater werd gebruikt om het toilet door te spoelen. En in de zomer werd dit "hemelwater", zoals hij regen altijd noemde, via twee oude, zwart geverfde radiatoren gevoerd en door de zon verhit tot afwaswater of hij gebruikte het om in z'n tuin te douchen. Hij verbruikte daardoor zo weinig water dat hij weleens telefonisch is benaderd door de waterleidingmaatschappij ,die zich afvroegen of alles nog wel in orde was. Daar was tie zo trots op als een pauw.
  • Soms kwam hij terug van de markt in Rotterdam en vertelde hij dat ze in de Hoogstraat gratis marsen,bounties of nutsen aan het uitdelen waren aan voorbijgangers als reclamestunt. Zijn sport was dan "hoe vaak kan ik langs zo'n pief lopen voordat tie mij doorheeft". Dat was vaak!! Met z'n jaszakken vol met snoep kwam hij dan weer thuis.
  • Hij kon ook zo genieten van een glaassie "Soesoe" (Melk), en had altijd een woordje Maleis klaar voor elke restaurant houder die maar een beetje oosters aandeed. Ik ben ook opgevoed met "Slamat Tidor" en "Slamat Makan" (het is opgeschreven hoe hij het uitsprak) wat welterusten en eet smakelijk betekent.

 

-------

Naar homepage   Naar Verhalen
 

------

 

 

 

-----------

Foto uit 1948 in de Oost (Indië)948

-----------